sobota 22. září 2012

Kamiony jedou


Včera jsem měl trochu odlehčený program. Kolegové ze Žďárska vyrazili na setkání s budoucími voliči do Velkého Meziříčí, Velké Bíteše a okolních obcí již v 11 hodin. Bohužel jsem se nemohl uvolnit z práce na celý den a tak jsem dorazil do Velkého Meziříčí až o půl páté. Za malou chvíli jsem pochopil, proč je pro občany tohoto regionu tak důležitá doprava a primárně provoz kamionů. Přes celé Velké Meziříčí se řinula masa auta, z nichž bylo hodně tranzitních těžkých kamionů. Velký hluk a všudypřítomné nebezpečí, protože kolem silnice se pohybuje velké množství dospělých i dětí. Chápu iniciativy starostů dotčených obcí a také jejich znechucení z představitelů kraje. Silnice totiž patří kraji a ten za poslední roky nic pro řešení neudělal.
Těžkou dopravní situaci v dotčených obcích vyřeší definitivně až obchvaty, jenže to je  běh na dlouhou trať. Radek Necid, starosta Velkého Meziříčí ve spolupráci s ostatními starosty dávají dohromady řešení, které pomocí důmyslných dopravních omezení vyloučí tranzit přes obce. Doufám  že jim nové vedení kraje již nebude házet klacky pod nohy.
Podvečerní setkání s členy a příznivci ODS bylo velice příjemné a povzbuzující. Jsem moc rád, že jsme se shodli, co je pro nás důležité a rozhodující. Ve volbách jde primárně o dobrý výsledek, ale především o to uchovat si nadhled a jasný, srozumitelný postoj držet i po volbách.

Ota Benc

P.S.:
Českým překladem včerejší vědecké verze přísloví je: „Sytý hladovému nevěří“

Dnešní vědecká verze: „Předmět nalézající se na myokardu jedince je současně lokalizován na modulačním orgánu jeho fonetického aparátu.“




Žádné komentáře:

Okomentovat