pondělí 8. října 2012

Finálový týden


Včera jsem nepřidal pravidelný příspěvek, protože počasí nedovolilo uspořádat tradiční Drakiádu v Havlíčkově Brodě a  tak nebylo skoro o čem psát.
Poslední týden předvolební kampaně jsme zahájili právě na Havlíčkobrodsku. Sešli jsme se s Magdou Křivanovou, kandidátkou do Senátu a dalšími kolegy v 9 hodin ráno v Chotěboři. Už nebylo hezké, téměř letní počasí, ale docela chladno a syrovo.
Učinili jsme zdvořilostní návštěvu na radnici, kde nás paní starostka moc vlídně nepřijala, asi má nějaké starosti. Odčinili to však občané Chotěboře, které jsme oslovovali na náměstí a přilehlých ulicích. Věřte, nevěřte většina náhodně oslovených říkala, že nás budou volit.
Poté jsme odjeli do Ledče nad Sázavou, kde uvítání na radnici bylo naopak  velice vřelé. Pan starosta Vaněk říkal, že ke změnám už musí dojít, protože horší vedení než je současné , že snad ani není možné. Shodli jsme se na tom, že Ledečsko potřebuje podporu ve své snaze se emancipovat a vytvořit důstojné podmínky pro tuto část Vysočiny. Ač je pan starosta z opačného politického spektra přijal od nás i modrý nafukovací balónek. I kontaktní kampaň byla úspěšnější než při minulé návštěvě a tak jsme z Ledče odjížděli s dobrým pocitem.
Další zastávkou byla Světlá nad Sázavou, kde jsme bohužel nezastihli starostu pana Tourka. Sešli jsme se na krátce besedě u pana Havla na náměstí,, který zde provozuje bufet a lahůdkářství.
Hlavním bodem dnešního programu byl klasický politický mítink na náměstí v Havlíčkově Brodě. Náměstí dominovala obrovská skákací žirafa, která přilákala postupně kolemjdoucí děti. Byli jsme potěšeni, že kandidáty z Havlíčkobrodska přijela podpořit i paní Miroslava Němcová, předsedkyně poslanecké sněmovny parlamentu České republiky. Program složený z kombinace mluveného slova kandidátů a vystoupení mažoretek a tanečnic výborným způsobem moderoval Tomáš Kadlec, mladý muž a člen ODS z Chotěboře. Počasí se nakonec umoudřilo, dokonce se oteplilo a svítilo sluníčko. K mému velkému překvapení se po celou dobu trvání akce (asi dvě hodiny), pohybovalo okolo pódia zhruba 50 lidí a s mnohými jsem měl možnost si pěkně  popovídat. S jedním pánem jsme probrali i žhavou aférku, zatčení Marka Dalíka. Shodli jsme se na tom, že je dobře, že se konečně jde po všech různých darebácích a všichni současní, bývalí i budoucí šíbři se musí obávat. Snad je to blýskání na lepší časy v českém pojetí politiky.

Ota Benc

P.S.

Českým překladem předchozí  vědecké verze přísloví je: „Čert nikdy nespí“

Dnešní vědecká verze: „Dvojnásobná totální devastace místa trvalého pobytu vulgární formou plazmy je přijatelnější než prostá relokace veškerého movitého majetku na jiné místo“

Žádné komentáře:

Okomentovat