středa 17. října 2012

Jak jsme jednali s ČSSD

Ve středu 17.10. 2012 v podvečer jsme navštívili sídlo sociální demokracie v Jihlavě. Sešli jsme se k povolebnímu "vyjednávání". Ty úvozovky jsou opravdu významné, protože výsledky voleb a další okolnosti v podstatě žádné racionální jednání neumožňují.
Abychom se navzájem nezdržovali, tak jsme zopakovali naše postoje. Vyjednavači soc.- dem. ve složení hejtman Běhounek, předseda krajského výboru Chlád, náměstek Novotný a radní Krčál vzali naše odhodlání jít do opozice na vědomi. Nikterak se nesnažili nám ho vymluvit.
Hovořili jsme poté o tom, že ustavující zasedání zastupitelstva by mohlo proběhnout 13. listopadu (případě o týden později), kdy bude zvolen hejtman a rada. Socialisté by  rádi dokončili politická jednání do konce října. Dále nás seznámili se záměrem vytvořit stejné výbory a komise jako v minulém období, a  že podle voleních výsledků by v nich ODS měla vždy dvě místa.
My jsme sdělili , že máme zájem o neuvolněného předsedu finančního výboru a jsme přesvědčeni, že všichni předsedové výborů a komisí by měli být neuvolnění (neplacení) funkcionáři.
Oni nám odvětili , že berou naše vyjdádření na vědomí, a že vše se odvíjí od dalších jednání. Mají ještě na programu lidovce a komunisty.
Pak jsme se na sebe ještě chvíli zubili a rozešli se. Zkrátka hra kočky s myší. Jenže kdo bude kočka a kdo myš rozhodli lidé na Vysočině ve volbách. Výsledky respektujeme a proto je jasné, že naše místo je v opozici.

Ota Benc



Žádné komentáře:

Okomentovat